De Dreumes/Peutergroep

De groep voor kinderen van 1,5/2 tot 4 jaar.

Voorbeeld dagritme

07:00 - 09:00 Kinderen worden gebracht/ontvangen. Ouders en leidsters hebben de gelegenheid informatie uit te wisselen. Leidsters lezen de overdracht van de vorige dag. Kinderen mogen een activiteit doen aan tafel (tekenen, puzzelen, kleien, etc.)

09:00 - 09:30 Vrij spelen. 1 Leidster doet met de kinderen mee en de ander gaat fruit klaarmaken. Samen opruimen.

09:30 - 10:00 “Het kringetje”: Aan tafel welkomst liedje zingen ‘goedemorgen’…daarna ‘smakelijk eten’. De kinderen eten fruit en drinken sap. We zingen liedjes, vertellen verhaaltjes of doen spelletjes. De leidster vertelt wat er op het programma staat.

10:00 - 11:00 Ochtendprogramma: een gezamenlijke (knutsel)activiteit a.d.h.v. het thema/ Buiten spelen.

11.00 De kinderen worden verschoond. Kinderen die zindelijk zijn/of met zindelijkheidstraining bezig zijn worden naar het toilet begeleid. Uiteraard worden de kinderen geregeld tussendoor verschoond, maar dit is een extra moment dat alle kinderen nagekeken worden.

11.30 Lunch: De kinderen leren zelf te eten met een vorkje. De eerste boterham is hartig en de tweede boterham mag door het kind zelf bepaald worden. Tijdens de lunch krijgen de kinderen een beker melk 0f thee (zonder suiker).

12:30 - 13:00 Halen en brengen van de kinderen die een halve dag aanwezig zijn.

12:45 Handen/gezicht wassen en tanden poetsen. De kinderen die nog gewend zijn om ‘s middags te slapen, worden in bed gelegd.

13:00 - 14.45 Voor de kinderen die ‘s middags niet meer slapen, wordt deze tijd benut voor een ‘rustige’ activiteit. Op deze manier wordt er een rustmoment in de dag gecreëerd.

14:45 De kinderen worden uit bed gehaald, aangekleed, opgefrist en haren gekamd. Ook de kinderen die niet hebben geslapen, worden opgefrist.

15:00 “Het kringetje”: een rijstwafel, soepstengel, koekje eten of een stuk groente en water drinken. Daarna liedjes zingen en boekje voorlezen (met handpop)

15:30 Middagprogramma: tijd voor een activiteit, dit kan van alles zijn, bijv.: Buiten spelen, bewegen op muziek, verven enz.. Het buiten spelen is eveneens een dagelijks terugkerend ritueel, tenzij de weersomstandigheden dit niet toelaten. Dan gaan wij naar Ballorig. We proberen dagelijks 2x naar buiten te gaan.

16:00 De kinderen worden verschoond. De kinderen die zindelijk zijn/of met zindelijkheidstraining bezig zijn worden naar het toilet begeleid.

16:30 Tijd voor een crackertje (met beleg) en drinken. Na het tussendoortje begint 1 leidster met schoonmaken (stofzuigen, dweilen enz.)

17:00 - 19:00 Warme maaltijd. Laatste verschoonronde. Kinderen worden opgehaald. Leidster doet de overdracht.

Bel ons 06 15145185