De BSO

De groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

Voorbeeld dagritme (vakantie-/studiedag)

07:00 - 9:30 Kinderen kunnen binnen komen. Ze mogen vrij spelen.

10:00 Fruit eten met melk/water of thee (zonder suiker).

11:00 Kinderen gaan naar het toilet. Leidster controleert toiletten.

12:00 De kinderen krijgen lunch. Dit bestaat uit brood met beleg. Eerst hartig, daarna zelf kiezen. Tijdens de lunch krijgen is er keuze uit sap, melk en thee (zonder suiker). De leidster houdt rekening met allergie en geloofsovertuiging.
Indien wij op deze dagen beslissen om een uitje in te plannen zal dit rond dit tijdstip zijn. Wij zijn dan afwezig tot ongeveer 16:00. Ouders worden hiervan op de hoogte gesteld.

14:00 Toilet controleren/schoonmaken.

15:00 Kinderen krijgen een stuk groente (wortel, komkommer, tomaat etc.) en water.

16:30 Tijd voor een crackertje (met beleg) en drinken. Na het tussendoortje begint 1 leidster met schoonmaken (stofzuigen, dweilen enz.)

17:00 - 19:00 Samen alles opruimen. Kinderen worden opgehaald. Overdracht.

Stam / Basis groep.

Het is voor een kind geen natuurlijke situatie om de hele dag in één ruimte te spelen. Het beperkt ze in hun bewegingsvrijheid en geeft ze te weinig uitdaging en ruimte om op verkenning te gaan.
We starten de dag altijd in de eigen stamgroep, dit zorgt voor rust en regelmaat. In het kader van de open-deurenbeleid krijgen kinderen de gelegenheid om ook buiten de eigen stamgroep met kinderen van andere groepen te spelen. Dit gebeurd natuurlijk onder toeziend oog van de pedagogisch medewerkers.
Met altijd de eigen stamgroep als vaste basis hebben de kinderen de gelegenheid om de volledige binnen- en buitenruimte te gebruiken. Niet alleen de kinderen vinden deze afwisseling leuk, dat geldt ook zeker voor de pedagogisch medewerkers.Activiteiten waarbij kinderen hun stamgroep kunnen verlaten zijn:
Poppenkast tijdens de openingsmomenten op het kinderdagverblijf.
Muziek-, bewegings- en dansactiviteiten.
‘Kunstwerken’ maken in het kunstatelier van de BSO.
Groepsactiviteiten gekoppeld aan het lopende thema of aan evenementen en feesten.
Lezen in de bibliotheek.
Bouwen in de bouwhoek.

Bel ons 06 15145185